This post was written somewhat before the Volgames started, and before i found out Dato' Ahmad Said was not coming to Volgo (he actually sent some other people to Volgograd!), when i was pretending to be busy and had no time to put it up.

Assalamualaikum Dato' Ahmad Said!

Ke bawah duli yang Maha Mul..eh..Kau bukan Sultan. Silap intro.

Ehem.

Sebenarnya, di Volgograd tiada Disneyland. Kalau di Eropah, Disneyland hanyalah terdapat di Paris. Di sana, ada Mickey Mouse dan konco-konconya. Bukan saja di Volgograd, Moscow pun tiada Disneyland. Mungkin ada 'Gorky Park', taman tema yang diungkap di dalam lagu lagenda Scorpions, 'Winds of change'.

Di Volgograd ada Mamaev Kurgan, gagah berdiri mencakar langit. Di situlah nampak habis 'overseas'.

Tapi jika terlintas niat di hati ingin ke Disneyland, tanyalah rakan karib Dato'/Datuk/Datok (apa-apa sajalah!) Khir Toyo. Dia dah ke Disneyland Paris dengan ditemani keluarga dan konco-konconya. Katanya hal kerajaan Selangor. Mungkin kerajaan Selangor berniat menghantar pelajar-pelajar ke Disneyland seperti Datuk, yang ingin menghantar pelajar-pelajar melalui Yayasan Terengganu ke Volgograd.

Niat suci, niat murni.

Sekali lagi saya tegaskan, di Volgograd tiada Disneyland.

Sekian, terima kasih.

Assalamualaikum.

PS : Another failed attempt to sound sarcastic?

And today, i don't think everyone is surprised with the court's result. Once Najib told Malaysia that they would be appealing against the result of the High Court, which favoured Dato Nizar as the rightful Menteri Besar of Perak, the result was inevitable. I'm not crying out loud of whatever conspiracy theories that exist in the political scene, i'm just saying it was predictable.

Trying my best to be a fence sitter, i've asked a few BN supporters and they are also sick and tired of BN's attempt to regain Perak. Does Perak have mines of gold or pools of petroleum? BN has other states to worry about and Perak seems to be the holy grail of their political desperation. BN is like Chelsea, moaning like some school girls beaten up by some goth chicks after their loss against Barcelona.

But at least, they couldn't take their on field problems to the courts.

But do you know what is the best part out of all this mess?

The drama won't stop here. How we all love dramas.

8 comments:

Kamal said...

intro salam tu macam attempt sarcasm yg tak menjadi.. bagi aku laa.. haha.

gizmo_pony said...

kupasan bernas :-D

QifA said...

hohoho..intro mmg tersilap skit kot..

kupasan sarkastik.haha.

aku dah letih jadi sarcastic dalam politic ni. aku tak suka politik sangat, tapi aku suka sarcasm dan comedy dalam politik. kes kes.

gizmo_pony said...

teruskan doww, minat bace

Yopiscky said...

aku yang sekarang sangat dekat dengan perak pon malas amik tau dah..keji sangat la orang2 tua itu

QifA said...

hang dkat ngan perak ka matyop? sejak bila pulak. hehe

Yopiscky said...

ya la..kedah kan memang dekat ngan perak huhu ang kat volgo..jauh tuh

QifA said...

owh..ingat hang dah pindah p border perak-kedah.kes kes

top