Haritu aku baca berita, Syed Mokhtar Al Bukhari bagi RM3.5 million untuk Palestine. Negara Malaysia pon bagi RM3.5 million untuk Palestine.

Encik Syed Mokhtar, anda boleh buat negara sendiri. Buat negeri autonomi Kedah. Macam asobiyah pulak aku ni.

Ada link-link bawah ni. Sesiapa ada duit dan kelapangan bolehla menderma. Kalau sesapa pokai sekarang, nanti boleh menderma.

Mercy Malaysia (Mercy Humanitarian Fund sebagai nota..yaa)

Maybank : 5621-7950-4126
CIMB : 1424-000-6561-05-3

Sesiapa yang tak baca kat website mercy, diorang dah sampai kat Mesir haritu tapi kena sekat kat border Mesir-Gaza. Naseb baik medical supplies boleh hantar jugak. Ramai doktor-doktor dan pembantu berkampung di border tu nak tunggu border dibuka.

With the 2nd wave of supplies from Mercy coming up, don't hesitate to donate.

New Straits Times Malaysia (surat khabar favourite aku kat Malaysia, the Star tu, untuk setiap 1 muka surat berita, ada 20 muka surat iklan. Sempat lagi kutuk the star)

Maybank : 514105-320501

Yayasan Salam Malaysia
(pasukan sukarelawan)

Public Bank : 3072 8793 02

Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia


Maybank : 5144 2210 2657

Tabung Dakap Utusan


Maybank : 5621-4270-8704
CIMB : 1259-0000-8040-58

Aman Malaysia

CIMB : 14209-00073890-58

Oxfam (for international transactions)

I think this is a legitimate organisation giving aid to those in Gaza.

Helping Hands
- The Gaza appeal

Muslim Aid - International relief and development agency.

5 comments:

Kamal said...

dude, any international legit donation site for gaza, which accept international bank transfers?
i'd like to donate but couldn't find a covinving one.
or do those malaysian sites accept credit cards?

QifA said...

kamal i think u better ask pakdan, mijat or ariff in UK..i think they might know some good and legitimate organisations which could contribute to palestine

QifA said...

http://www.oxfam.org/en/emergencies/gaza

i think that is legitimate

Kamal said...

i forgot ive recieved a few emails from a muslim online forum asking for donations.

here are some to be added in your list:

https://www.helpinghandsworldwide.com/default.aspx

http://www.muslimaid.org/index.php/get-involved/donate-online

May Allah be amongst our brothers and sisters in Palestine.

QifA said...

thanks kamal!

top