Kanoute meraikan goal kemenangan Sevilla malam tadi

Dulu selamatkan masjid di Sevilla, sekarang niatnya ingin menyedarkan dunia tentang kekejaman Zionis Israel.

Ya, melalui bola sepak. Malam tadi Kanoute goal lagi. Sevilla menang 2-1, jaringan kedua oleh Frederic Oumar Kanoute.

Mesir apa dah jadi? Berkomplot dengan Yahudi? Menutup jalan-jalan dari Egypt ke Gaza? Kan bagus kalau Mohammad Aboutreika jadi presiden Egypt.

Hosni Mubarak ni Mr. America la kot, macam dalam movie budak Kelantan tu.

Baik Dr. Mahathir lagi yang keluarkan statement, " We [Muslims] are actually very strong. 1.3 billion people can not be simply wiped out. The Nazis killed 6 million jews out of 12 million [during the holocaust]. But today the Jews rule the world by proxy. They get others to fight and die for them."

Orang tuduh dia anti-semitic tapi apa dia kisah? Dia membidas :

"But when somebody condemns the Muslims, calls my prophet a 'terrorist', did the European Union say anything?"

Dr. M, you're the man.

Mungkin dia tak berperang, tapi at least dia bersuara. Sekarang siapa lagi berani bersuara at such a big stage?

Obama preached about "change" while campaigning for the presidential election. Isn't that what politicians do? More talk and less action. But it is too early to judge him, but i doubt there will be any changes.

Alasan diberi untuk tidak bersuara ialah dia belum mengambil alih secara rasmi White House. Nak tunggu sampai ramai lagi orang Palestine mati ke? Alasan boleh diberi Encik Obama, kau memang pandai berhujah. Aku respek kau Mr. Amerika.

Petikan dari saifulislam.com dalam salah satu artikel, "if the only thing we can do to help the Muslims in Palestine is to talk, then talk and don't stop talking. Talk to every single person you meet and let them all know the truth. Educate your wife, your children, your neighbours and your friends about Palestine."

Media cuba memberi persepsi bahawa perjuangan rakyat Palestine adalah gerakan nasionalisma dengan menggelar mereka 'Palestinians'. Realitinya mereka adalah Muslim dan perjuangan ini berteraskan agama.

Sabda Nabi S.A.W. , "Bandingan orang-orang mukmin dalam kasih sayang, kesian dan simpati sama seperti satu jasad. Apabila satu anggota merasa sakit, maka seluruh anggota lain turut berjaga malam dan demam. (Riwayat Muslim)"

Marilah berdoa bersama-sama.

2 comments:

3belas said...

che det bab lawan amerika n israel ni memang boleh dipuji..sama juga dengan presiden venezuela...

hosni mubarak ni tatau la apa masalah dia..

QifA said...

tuh aa..kalau baca website mercy, kat border egypt ngan gaza tu depa kena tahan..ada ramai doctor2 dan skuad2 pembantu tunggu kat situ jika border tu dibuka semula..

ntahla egypt ni..

top